Jeśli lubisz wątróbkę, ale nie udaje cię się smacznie ją ugotować, nasz przepis pomoże rozwiązać ten problem.
Gotowanie jest bardzo proste i szybkie, a wynik cię zaskoczy!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Obierz cebulę i pokrój ją w niezbyt cienkie krążki.
2. Wlej olej roślinny na patelnię, wyłóż krążki cebuli. Postaw patelnię na ogniu i smaż, a następnie zmniejsz ogień.
3. Umyj wątróbkę i pokrój na małe kawałki o grubości około 1 cm.
4. Wsyp mąkę do miski, dodaj sól do smaku, wymieszaj i obtaczaj wątróbkę. Wyłóż ją na patelni na cebuli. Nie trzeba mieszać.
5. Smaż na średnim ogniu przez około 1-2 minuty. Następnie odwróć wątróbkę na drugą stronę, starając się nie dotykać cebuli. W ten sposób wątróbka nie przypali się i będzie nasycona aromatem cebuli.
6. Smaż wątróbkę jeszcze przez kilka minut. Kiedy zobaczysz, że nie ma już krwi, wątróbka jest gotowa. Następnie wymieszaj z cebulą, aby cebula dobrze się usmażyła, i podawaj.
Smacznego!
W ten sposób będę gotować cukinię zawsze
Hiszpańska Tortilla. Ziemniaki są o wiele smaczniejsze niż frytki i puree
Kiedy jest mało czasu, a chcę się zjeść coś smacznego, zawsze gotuję tę rolkę z cukinii
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…