W ten sposób będę gotować cukinię zawsze

Nie ma nic łatwiejszego, niż przygotować tę przekąskę. Jest to prawdziwa bomba gastronomiczna!

Takie rolki nadają się na świąteczną ucztę, a nadzienie można przygotować według uznania.

Składniki do nadzienia:

  • Bryndza lub ser typu „Feta” 150 g;
  • Śmietana 2 łyżki;
  • Garść orzechów włoskich;
  • Czosnek 2 ząbki;
  • Kolendra i koperek (można dodać natkę pietruszki).
  • W ten sposób będę gotować cukinię zawsze

    Potrzebujesz następujących składników na naleśniki:

  • Cukinia średniej wielkości – 2 szt.;
  • Jajka 4 szt.;
  • Sól do smaku.
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1. Najpierw przygotuj nadzienie: grubo posiekaj kolendrę, koperek oraz natkę pietruszki i włóż do miski blendera.

    2. Dodaj kilka ząbków czosnku, orzechy i zmiksuj na jednolitą masę.

    3. Włóż bryndzę lub ser typu „Feta” do głębokiej miski i rozgnieć widelcem.
    Dodaj śmietanę.

    4. Dodaj aromatyczną masę do sera i wymieszaj widelcem.

    5. Gotową pastę można stosować na różne sposoby, na przykład smarując kromkę podsuszonego chleba, krążki smażonej lub pieczonej cukinii (bakłażana).

    6. Jednak w tym przepisie użyjemy pasty jako nadzienia do rolków cukinii.

    7. Weź młodą cukinię. Zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Dodaj sól, wymieszaj i odstaw na dziesięć minut, aby cukinia puściła sok.

    8. Rozbij jajka do innej miski, dodaj soli i ubij trzepaczką.

    9. Cukinię odsącz i wlej do niej jajka. Wymieszaj.

    10. Rozgrzej patelnię, wlej olej i wyłóż łyżką masę, rozprowadzając ją cienką warstwą.

    11. Smażymy na złoty kolor, wykładamy nadzienie.

    12. Skręcamy naleśniki w rolki.

    Smacznego!

    Cztery przepisy na domowy majonez. Gotowy w kilka minut

    Przepyszny torcik bez pieczenia

    Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe