Pachnące i pyszne!
Aby przygotować takie ciastka, wystarczy połączyć wszystkie składniki, uformować kulki i piec w piekarniku przez 15 minut.
W razie potrzeby ciastkom można nadać dowolny kształt. Ciastka okazują się dość słodkie, pachnące i niezwykle smaczne. Ponadto trochę przypominają cukierki. Świetnie smakują z herbatą lub kawą.
Z podanych składników otrzymujemy 10 porcji.
Przygotowanie zajmie nie więcej niż 5 minut, a samo pieczenie – 15 minut.
Składniki:
Przygotowanie:
1. Rozbijamy jajko do miski, dodajemy cukier i roztrzepujemy trzepaczką.
2. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy za pomocą łyżki.
3. Masa ma gęstą konsystencję. Opcjonalnie można dodać cynamon lub kakao.
4. Ciastka pieczemy na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem. Mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Z podanych składników otrzymujemy 10 kulek.
5. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec ciasteczka nie dłużej niż 15 minut.
6. Ponieważ każdy piekarnik jest inny, gdy tylko ciasto nabiera pięknego złotego koloru, są gotowe.
7. Kiedy wystygną, przenosimy je na talerz i podajemy. Będziesz mile zaskoczony cudownym smakiem i aromatem.
Na koniec dla wzmocnienia smaku ciastka można polać czekoladą.
Prosty przepis na ulubione profiterolki
W życiu wszystko się zdarza. Każdy może potrzebować pomocy
Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis
Pojechaliśmy na działkę wcześnie rano — upiekłam ciasto, zaparzyłam kawę do termosu, mąż włożył do…
Długo się wahałam, czy jechać, czy nie. Córka zadzwoniła tydzień wcześniej — prosiła, żebym przyjechała…
Nigdy nie przypuszczałam, że dobroć może stać się ciężarem. Od najmłodszych lat byłam tą „porządną…
Mama zostawiła mi dom pod miastem, bo to ja zrobiłam w nim remont. Siostra wtedy…
Moja mama ma pewną cechę – nigdy nie uprzedza, kiedy zamierza przyjechać. Po prostu pewnego…
Jechaliśmy na działkę do jego rodziców już kolejny raz tego lata. Zawsze się zgadzałam —…