Okazuje się, że wszystko jest bardzo proste!
Niektóre gospodynie domowe borykają się z tym, że ich piekarnik piecze nierównomiernie z różnych powodów, co jest szczególnie niewygodne i niefortunne w przypadku pieczenia: spód naczynia może się przypalić, a środek jeszcze nieupieczony!
Z tą trudnością szczególnie często borykają się właściciele kuchenek gazowych.
Istnieje jednak jedno niezwykle proste, ale skuteczne rozwiązanie tego problemu.
Potrzebna będzie do tego zwykła folia aluminiowa.
Wyciągamy kratkę z piekarnika i całkowicie owijamy folią — to wszystko, co musisz zrobić.
Owiniętą siatkę umieszczamy na dolnej kondygnacji piekarnika, na kondygnacji powyżej — taca z naczyniem. Pieczemy.
To wszystko, dzięki tej sztuczce ciasto okazuje się równomiernie upieczone i złociste zarówno na górze, jak i na dole.
Dlaczego doświadczone gospodynie domowe dodają ocet do bulionu podczas gotowania
Zabronione jest wchodzenie do Wisły na plażach Warszawy. Naruszenia mogą skutkować grzywną
Jak prawidłowo układać jajka w lodówce, aby wydłużyć ich trwałość
To był zwykły, spokojny sobotni poranek, kiedy wyruszyłam w drogę do mojej córki. Zawsze cieszę…
To była sobota, mój pięćdziesiąty urodzinowy poranek. Wstałam wcześniej niż zwykle, choć nie spałam prawie…
Zawsze wierzyłam, że prawdziwa miłość to wtedy, gdy dwoje ludzi idzie przez życie razem, wspiera…
Kiedyś myślałam, że po sześćdziesiątce życie powoli się kończy. Że człowiek ma już tylko wspomnienia,…
Z pozoru to była zwykła sobota. Żona krzątała się po kuchni, w powietrzu unosił się…
Kiedy podpisywałam papiery rozwodowe, ręce mi drżały, ale w głowie panował dziwny spokój. Jakby wszystko…