Okazuje się, że wszystko jest bardzo proste!
Niektóre gospodynie domowe borykają się z tym, że ich piekarnik piecze nierównomiernie z różnych powodów, co jest szczególnie niewygodne i niefortunne w przypadku pieczenia: spód naczynia może się przypalić, a środek jeszcze nieupieczony!
Z tą trudnością szczególnie często borykają się właściciele kuchenek gazowych.
Istnieje jednak jedno niezwykle proste, ale skuteczne rozwiązanie tego problemu.
Potrzebna będzie do tego zwykła folia aluminiowa.
Wyciągamy kratkę z piekarnika i całkowicie owijamy folią — to wszystko, co musisz zrobić.
Owiniętą siatkę umieszczamy na dolnej kondygnacji piekarnika, na kondygnacji powyżej — taca z naczyniem. Pieczemy.
To wszystko, dzięki tej sztuczce ciasto okazuje się równomiernie upieczone i złociste zarówno na górze, jak i na dole.
Dlaczego doświadczone gospodynie domowe dodają ocet do bulionu podczas gotowania
Zabronione jest wchodzenie do Wisły na plażach Warszawy. Naruszenia mogą skutkować grzywną
Jak prawidłowo układać jajka w lodówce, aby wydłużyć ich trwałość
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…