Starożytna tajemnica, dzięki której każde ciasto będzie zawsze równomiernie upieczone i nigdy się nie przypali

Okazuje się, że wszystko jest bardzo proste!

Niektóre gospodynie domowe borykają się z tym, że ich piekarnik piecze nierównomiernie z różnych powodów, co jest szczególnie niewygodne i niefortunne w przypadku pieczenia: spód naczynia może się przypalić, a środek jeszcze nieupieczony!

Z tą trudnością szczególnie często borykają się właściciele kuchenek gazowych.

Istnieje jednak jedno niezwykle proste, ale skuteczne rozwiązanie tego problemu.

Potrzebna będzie do tego zwykła folia aluminiowa.

Wyciągamy kratkę z piekarnika i całkowicie owijamy folią — to wszystko, co musisz zrobić.

Owiniętą siatkę umieszczamy na dolnej kondygnacji piekarnika, na kondygnacji powyżej — taca z naczyniem. Pieczemy.

To wszystko, dzięki tej sztuczce ciasto okazuje się równomiernie upieczone i złociste zarówno na górze, jak i na dole.

Dlaczego doświadczone gospodynie domowe dodają ocet do bulionu podczas gotowania

Zabronione jest wchodzenie do Wisły na plażach Warszawy. Naruszenia mogą skutkować grzywną

Jak prawidłowo układać jajka w lodówce, aby wydłużyć ich trwałość