Proponujemy przepis na kwas chlebowy, który smakuje jak w dzieciństwie.
Przygotowanie jest łatwe, a smak nie do opisania.
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Weź 5-litrowy garnek, wlej wodę i włóż wszystkie składniki oprócz drożdży.
2. Postaw mieszaninę na ogniu i zagotuj.
3. Po wyłączeniu pozostaw do ostygnięcia.
4. Włóż drożdże i wymieszaj.
5. Pozostaw na 4 godziny aż powstanie pianka.
6. Po tym spróbuj kwas. Powinien przypominać kwas chlebowy, tylko ciepły.
7. Przelej kwas do butelek i włóż do lodówki, aż całkowicie ostygnie.
Przepis na domowe toffi na śmietanie
Puszyste i pyszne twarogowe pączki bez oleju i drożdży. Gotowanie w piekarniku
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…