Dzięki temu przepisowi możesz zrobić deser bez pieczenia. Wychodzi niesamowicie smaczny i delikatny.
Składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Pamiętaj, aby wcześniej roztopić masło i zagotować wodę, by ostygła.
2 Weź regulowany pierścień do pieczenia i wyłóż go pergaminem.
3 Pokrusz ciasteczka i wymieszaj je z roztopionym masłem. Masa ma być niezbyt tłusta, ale też nie sucha.
4 Równomiernie ułóż masę z masła i ciasteczek w formie i dokładnie uszczelnij. Włóż do lodówki na pół godziny.
5 W międzyczasie zalej żelatynę wodą i odstaw na 10 minut.
6 Połącz śmietanę ze skondensowanym mlekiem i wymieszaj.
7 Spęcznioną żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wlej cienkim strumieniem do masy śmietanowej, ciągle mieszając.
8 Następnie wlej słodką masę do formy i włóż do lodówki na kilka godzin.
9 Opcjonalnie można dodać świeżą żurawinę lub posypać startą czekoladą.
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe
Eklery lepsze są domowe niż w cukierniach. Najważniejsze to dobry przepis
Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…