Dzięki temu przepisowi możesz zrobić deser bez pieczenia. Wychodzi niesamowicie smaczny i delikatny.
Składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Pamiętaj, aby wcześniej roztopić masło i zagotować wodę, by ostygła.
2 Weź regulowany pierścień do pieczenia i wyłóż go pergaminem.
3 Pokrusz ciasteczka i wymieszaj je z roztopionym masłem. Masa ma być niezbyt tłusta, ale też nie sucha.
4 Równomiernie ułóż masę z masła i ciasteczek w formie i dokładnie uszczelnij. Włóż do lodówki na pół godziny.
5 W międzyczasie zalej żelatynę wodą i odstaw na 10 minut.
6 Połącz śmietanę ze skondensowanym mlekiem i wymieszaj.
7 Spęcznioną żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wlej cienkim strumieniem do masy śmietanowej, ciągle mieszając.
8 Następnie wlej słodką masę do formy i włóż do lodówki na kilka godzin.
9 Opcjonalnie można dodać świeżą żurawinę lub posypać startą czekoladą.
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe
Eklery lepsze są domowe niż w cukierniach. Najważniejsze to dobry przepis
Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…