Oryginalne i łatwe w przygotowaniu!
Składniki:
Przygotowanie:
1. Wymieszaj kefir z sodą, odstaw na 5 minut.
2. Następnie dodaj olej roślinny, drobno starty twaróg, cukier i sól.
3. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagnieć ciasto.
4. Ciasto wyłóż na lekko oprószony mąką stół, podziel na 2 części i każdą zwiń w rolkę, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki na pół godziny.
5. Wyjmij rolki, pokrój je w krążki o grubości 1 cm i rozłóż na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem.
6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez 20 minut.
Podawaj do herbaty!
Jak zwykły sprzedawca herbaty stał się popularnym modelem pakistańskim. Historia Arshada Khana
Dziesięć sprawdzonych sposobów na schłodzenie gorącej herbaty
Pyszne i puszyste babeczki. Idealne do filiżanki gorącej herbaty
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…