Oryginalne i łatwe w przygotowaniu!
Składniki:
Przygotowanie:
1. Wymieszaj kefir z sodą, odstaw na 5 minut.
2. Następnie dodaj olej roślinny, drobno starty twaróg, cukier i sól.
3. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagnieć ciasto.
4. Ciasto wyłóż na lekko oprószony mąką stół, podziel na 2 części i każdą zwiń w rolkę, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki na pół godziny.
5. Wyjmij rolki, pokrój je w krążki o grubości 1 cm i rozłóż na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem.
6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez 20 minut.
Podawaj do herbaty!
Jak zwykły sprzedawca herbaty stał się popularnym modelem pakistańskim. Historia Arshada Khana
Dziesięć sprawdzonych sposobów na schłodzenie gorącej herbaty
Pyszne i puszyste babeczki. Idealne do filiżanki gorącej herbaty
To była zwykła sobota. Ja prałam firanki, Adam mył podłogę w kuchni — wszystko jak…
Przygotowywaliśmy się przez cały tydzień. Upiekłam jej ulubiony tort — ten sam, który robiłam, kiedy…
Mam sześćdziesiąt lat. Kiedyś wydawało mi się to starością, a teraz po raz pierwszy czuję,…
Przyjechałam do matki po latach ciszy. Nie wiedziałam, jak mnie przyjmie. Czy w ogóle otworzy…
Przyszłam trochę wcześniej. Tak po prostu — żeby pomóc, żeby nie było jej ciężko. Pomyślałam,…
Nigdy nie myślałam, że na starość będę musiała liczyć grosze. Kiedyś pracowałam od rana do…