Przepisy

Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat

Nie wymaga długiego gotowania i dużego wysiłku!

Składniki:

  • Jagody (dowolne) – 7 szklanek;
  • Woda – 3 szklanki;
  • Cukier – 9 szklanek.
  • Gotowanie:

    1 Zalej jagody wodą i postaw na ogniu.

    2 Dodaj 3 szklanki cukru i doprowadź do wrzenia. Po kilku minutach dodaj jeszcze 3 szklanki cukru, ponownie gotuj przez kilka minut i na koniec jeszcze 3 szklanki cukru, ponownie gotuj przez 2 minuty.

    3 Dżem jest gotowy!

    4 Gorący dżem rozlewamy do słoików.

    5 Gdy dżem ostygnie, zakręć słoiki pokrywkami.

    Smaczne naleśniki podobne jak tureckim hotelu. Nawet dziecko poradzi sobie

    Pizza na patelni w 5 minut, bez drożdży. Głodny źle nie doradzi

    Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut

    Roman Tkach

    Życiorys: 2018 - 2021 - redaktor naczelny i dziennikarz portali Dzisiaj (do 2018) i Kraj (do 2021). 2022 i do chwili obecnej - redaktor portalu internetowego Koleżanka. Edukacja: Narodowy Uniwersytet Biozasobów i Zarządzania Przyrodą w Kijowie. Specjalność: Wydział Agrobiologii. Poziom wykształcenia: specjalista. Zainteresowania: wędkarstwo, sport, czytanie książek, podróże.

    Recent Posts