Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat

Nie wymaga długiego gotowania i dużego wysiłku!

Składniki:

  • Jagody (dowolne) – 7 szklanek;
  • Woda – 3 szklanki;
  • Cukier – 9 szklanek.
  • Gotowanie:

    Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat

    1 Zalej jagody wodą i postaw na ogniu.

    2 Dodaj 3 szklanki cukru i doprowadź do wrzenia. Po kilku minutach dodaj jeszcze 3 szklanki cukru, ponownie gotuj przez kilka minut i na koniec jeszcze 3 szklanki cukru, ponownie gotuj przez 2 minuty.

    3 Dżem jest gotowy!

    4 Gorący dżem rozlewamy do słoików.

    5 Gdy dżem ostygnie, zakręć słoiki pokrywkami.

    Smaczne naleśniki podobne jak tureckim hotelu. Nawet dziecko poradzi sobie

    Pizza na patelni w 5 minut, bez drożdży. Głodny źle nie doradzi

    Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut