Apetyczna przystawka lub sałatka, którą docenią prawdziwi smakosze – to chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą.
Kolendra dodaje wyjątkowego smaku.
Spróbuj!
Składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Bakłażany najpierw posolić, usunąć nadmiar wilgoci, następnie obtoczyć je w mące i upiec na grillu. Wybrać smaczne, słodko-kwaśne pomidory. Pod koniec dodać oleju.
2 Jak zrobić chrupiący bakłażan z pomidorami i kolendrą?
3 Przygotuj składniki.
4 Opłucz i osusz bakłażana, pokrój w cienkie plasterki. Posół bakłażana i odstaw na 5 minut, następnie opłucz i wysusz.
5 Przełóż bakłażana do czystej torebki, dodaj trochę mąki i dokładnie obtaczaj, aby każdy kawałek był pokryty mąką.
6 Pomidory opłucz i wysusz, pokrój w drobną kostkę.
7 Kolendrę opłucz i wysusz, drobno posiekaj.
8 Rozgrzej patelnię i wlej trochę oleju, ułóż na niej bakłażany i smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
9 Wszystkie składniki przełóż do salaterki, dodaj sól, pieprz, olej.
10 Wymieszaj. Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą są gotowe.
Smacznego!
PRZEPISY Pyszna ciabatta. Całkowicie zastąpi chleb ze sklepu
Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…