Przepis na delikatne pancakes

Pancakes to rodzaj naleśników, tyle że są grubsze i gęstsze niż zwykłe.

Dobrze komponują się z różnymi słodkimi sosami, lodami, syropami i dżemami.

Ich smak jest niesamowity! Naleśniki są delikatne, soczyste i sycące.

Świetne śniadanie dla całej rodziny! Koniecznie spróbuj!

Niezbędne składniki:

Przepis na delikatne pancakes

  • Soda – 0,5 łyżeczki;
  • Mąka – 1,5 szklanki;
  • Mleko – 1 szklanka;
  • Cukier – 2 łyżki;
  • Olej słonecznikowy rafinowany – 2 łyżki;
  • 1 jajko;
  • Szczypta soli.
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1 Wszystkie suche składniki (mąka, sól, soda, cukier) należy połączyć w głębokiej misce i wymieszać.

    2 W innej misce ubij jajko z mlekiem i olejem na puszystą masę.

    3 Następnie połącz dwie mieszaniny i dobrze wymieszaj.

    4 Rozgrzej patelnię (bez oleju) i rozlej porcję ciasta. Smaż z obu stron, aż pojawią się bąbelki.

    5 Podawaj na ciepło z dowolnym sosem lub ze śmietaną jak zwykłe naleśniki.

    Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś

    Delikatne ciasto śmietanowe do herbaty. Pyszne, az palce lizac

    Ciasto godne królewskiego stołu. Niesamowite dzięki twarogowi