Składniki:
Zwróć uwagę na to, że wśród składników nie jest wymieniony cukier. Pianki marshmallow zawierają wystarczająco dużo cukru, aby zrobić krem.
Przygotowanie:
1. Włóż pianki do szklanego słoika i wstaw go do mikrofalówki na pół minuty (30 sekund).
2. Następnie przełóż je do miski i ubij mikserem. Dodaj zmiękczone masło, ciągle ubijając. Pamiętaj, że masło ma być zmiękczone. Aby to zrobić, należy go wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin.
3 Zakończ ubijanie, gdy zostanie połowa masła.
4. Następnie miskę z kremem włóż do naczynia z zimną wodą i dalej ubijaj mikserem, dodając porcjami pozostałe masło.
5. Po upływie pięciu minut, gdy masło zostanie ubite, krem jest gotowy.
Krem można wykorzystać do dekoracji ciast, smarowania placków do ciast i tortów. Krem z pianek marshmallow jest przepyszny i doskonale zachowuje kształt.
Przepis na pieczone bakłażany z mięsem po turecku
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia