Wyśmienity strudel jabłkowy. Cienkie ciasto i soczyste nadzienie

Bardzo prosty przepis na pyszne i niedrogie ciasto.

Zapraszam do przypomnienia sobie tak wspaniałego przepisu, jak strudel.

Jego zaletą jest nie tylko to, że dobrze smakuje, ale także to, że ma dużo mniej kalorii niż wiele innych deserów.

Ponadto możesz wybrać dowolne nadzienie. A jeśli lubisz strudel jabłkowy, ten przepis z pewnością przypadnie ci do gustu.

Na poniższym filmie zobaczysz jak upiec idealny strudel – cienkie ciasto i soczyste nadzienie.

Składniki:

  • Mąka – 200 g
  • Woda (ciepła) – 50 ml
  • Jajko – 1 szt.
  • Olej roślinny – 2 łyżki
  • Ocet – 1 łyżeczka
  • Jabłka – 6 szt. (nieduże)
  • Cukier – 100 g
  • Bułka tarta – 2 łyżki
  • Rodzynki – 3 łyżki
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Mielony cynamon – 1 łyżeczka.
  • Cztery przepisy na domowy majonez. Gotowy w kilka minut

    Prosta sałatka na każdy dzień z rzodkiewką, ogórkiem i jabłkiem

    Dziesięć trików dzięki którym w lodówce zawsze będzie przyjemny zapach