Przedstawiamy Państwu przepis na pyszne czebureki.
Będziesz zadowolony nie tylko z wyniku, ale także z faktu, że przygotowanie nie zajmie dużo czasu.
Składniki:
1. Mięso i cebulę zmielić maszynką do mięsa, posolić, dodać pieprz, wymieszać i włożyć do lodówki.
2. Połączyć 600 g mąki z wodą mineralną, solą i ugnieść gładkie i elastyczne ciasto.
3. Ciasto rozdzielić na 15 równych części, a następnie rozwałkować na placki o średnicy 20 centymetrów.
4. Wypełnić każdy placek przygotowanym farszem i dobrze skleić brzegi. Za pomocą zwykłego talerza uformować je w odpowiednim kształcie, usuwając nadmiar ciasta. Użyj widelca, aby docisnąć krawędzie czebureka.
5. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć czebureki z obu stron, aż się zrumienią.
Takie czebureki są znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu.
Smacznego!
Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą. Uzależniają do pierwszego kęsa
Przepis na chrupiące i pikantne małosolne ogórki w słoiku
Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…
Przez wiele lat byłam tą „rozsądną” córką. Tą, która nie sprawia problemów, która radzi sobie…
Zawsze myślałam, że najgorsze w małżeństwie są kłótnie. Krzyki, trzaskanie drzwiami, obrażone milczenie. Dopiero teraz…
Święta zawsze kojarzyły mi się z ciszą, zapachem choinki i tym szczególnym napięciem w powietrzu,…
Kiedy rozwodziliśmy się z mężem, nie było już we mnie ani łez, ani złudzeń. Wszystko…
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…