Przepis jest bardzo prosty i natychmiast spodoba się wszystkim w Twojej rodzinie. Przygotowanie takich ziemniaków jest bardzo proste, nie potrzebuje drogich produktów, a smak okazuje się po prostu magiczny.
Potrzebne produkty:
• 500 gramów ziemniaków
• 100 gramów skrobi kukurydzianej
• 1 żółtko
• 40 gramów masła
• gałka muszkatołowa
• sól, pieprz do smaku
• zieleń
Rozpoczynamy gotowanie:
1 Ziemniaki obrać i pokroić na duże kawałki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Lekko je solimy, gotujemy do miękkości.
2 Z gotowanych ziemniaków spuść wodę i dodaj masło, ugniataj drewnianym tłuczkiem. Dodaj gałkę muszkatołową i żółtko, a także skrobię. Delikatnie wymieszaj i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
3 Z uzyskanej masy tworzymy kulki (duże).
4 Do garnka wlać wodę, sól i doprowadzić do wrzenia. Zagotuj otrzymane kulki przez 5-6 minut.
5 W innym garnku wkładamy masło do topienia i dodajemy posiekany koperek.
6 Gotowe kulki przenosimy na talerz i podlewamy masłem z koperkiem. I to wszystko, możesz podawać do stołu.
Smacznego!
Przepis na prosty, piękny i bardzo smaczny chleb
Robimy zapasy, albo jak w 3 godziny przygotować jedzenie na cały tydzień
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…