Składniki:
Przygotowanie:
1 Wszystkie składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową.
2 Ubij jajka widelcem lub trzepaczką. Dodaj sól, cukier i skórkę z cytryny. Ubijaj jeszcze przez kilka minut.
3 Wlej olej roślinny i sok z cytryny do masy jajecznej. Dokładnie wymieszaj.
4 Mąkę przesiej do osobnej miski. Dodaj skrobię, proszek do pieczenia i sodę. Połącz płynne i suche składniki.
5 Wymieszaj na gładką masę.
6 Następnie ostrożnie zagnieć ciasto.
7 Ciasto przełóż do foremek na muffinki. Napełnij je na 2/3.
8 Wstaw babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez co najmniej 20-25 minut.
9 Za pomocą woreczka cukierniczego można wypełnić ciasto nadzieniem: dżemem, czekoladą lub kremem.
Smacznego!
Szybki i łatwy przepis na przepyszne ciasto wiśniowe
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…