Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Udadzą się nawet początkującej gospodyni.
Zefirki są nazywane nocnym deserem.
Są bardzo smaczne, a wszystkie dzieci są zachwycone ich smakiem.
Dzisiaj podzielimy się najprostszym przepisem zefirków, które udadzą się każdemu.
Niezbędne składniki:
Przepis:
1 Zalej żelatynę 70 g wody i pozwól jej pęcznieć przez 30 minut.
2 Weź rondel, wlej do niego pozostałą wodę, dodaj cukier i postaw na ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, gotuj przez 5 minut.
3 Następnie dodaj do masy spuchniętą żelatynę i ciągle mieszaj do całkowitego jej rozpuszczenia. Nie dopuść do zagotowania.
4 Jak tylko żelatyna się rozpuści, zdejmij pojemnik z ognia i ubijaj masę mikserem przez 10 minut.
5 Następnie dodaj wanilię i kwas cytrynowy. Ubijaj jeszcze przez 5 minut. Na koniec dodaj sodę i ubijaj przez kolejne 4 minuty.
6 Jeśli masa jest bardzo puszysta i gęsta, zrobiłeś wszystko prawidłowo.
7 Posmaruj olejem roślinnym formę, w którą wyłożysz zefirki.
8 Wyłóż zefirki w formę lub użyj worka cukierniczego. Po 1,5 godziny podziel gotowy deser na kawałki i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone
Kruche kółka z orzechami wg tradycyjnego przepisu. Pyszne, az palce lizac
Pyszny przepis na czak-czaka. Chrupiący i łatwy w przygotowaniu
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…