Takie ciastka są łatwe w przygotowaniu. Wychodzą miękkie, delikatne i smaczne!
Będziesz potrzebować następujących składników:
1. Zabieramy się za pieczenie pysznych ciasteczek-poduszeczek:
2. Mąkę wymieszaj ze startą skórką z cytryny i proszkiem do pieczenia.
3. Oddzielnie rozetrzyj miękkie masło ze śmietaną, jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym. Ubijaj na jednolitą masę.
4. Suche składniki dodaj do masy maślanej małymi porcjami i zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15-20 minut.
5. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5-0,7 cm. Pokrój w kwadraty wielkości ok. 2 cm.
6. Wlej trochę oleju na patelnię, rozgrzej ją i smaż kwadraty z obu stron na złoty kolor.
7. Po usmażeniu wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
8. Gdy poduszeczki ostygną, posyp je cukrem pudrem.
Ogólne zasady idealnego śniadania. Herbata czy kawa
Pyszne ciasto z kaszą manną na kefirze „Zebra”
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…