Takie ciastka są łatwe w przygotowaniu. Wychodzą miękkie, delikatne i smaczne!
Będziesz potrzebować następujących składników:
1. Zabieramy się za pieczenie pysznych ciasteczek-poduszeczek:
2. Mąkę wymieszaj ze startą skórką z cytryny i proszkiem do pieczenia.
3. Oddzielnie rozetrzyj miękkie masło ze śmietaną, jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym. Ubijaj na jednolitą masę.
4. Suche składniki dodaj do masy maślanej małymi porcjami i zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15-20 minut.
5. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5-0,7 cm. Pokrój w kwadraty wielkości ok. 2 cm.
6. Wlej trochę oleju na patelnię, rozgrzej ją i smaż kwadraty z obu stron na złoty kolor.
7. Po usmażeniu wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
8. Gdy poduszeczki ostygną, posyp je cukrem pudrem.
Ogólne zasady idealnego śniadania. Herbata czy kawa
Pyszne ciasto z kaszą manną na kefirze „Zebra”
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…