To ciasto jest bardzo popularne wśród miłośników słodyczy.
Gotowanie jest łatwe i szybkie, a wynik spodoba się wszystkim.
Niezbędne składniki:
Gotowanie krok po kroku:
1 Możesz wybrać galaretkę o innych smakach (nie mniej niż pięć sztuk).
2 Każdą galaret ę należy rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Robimy to w osobnych pojemnikach.
3 Gdy galaretka zastygnie, pokrój ją w dużą kostkę. Przełóż wszystko do jednego głębokiego naczynia.
4 Weź formę o wymiarach około 23 × 33 cm i wyłóż spód ciasteczkami.
5 Zalej żelatynę 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostaw na 10 minut, aż napęcznieje.
6 Resztę mleka wlej do garnka z grubym dnem, dodaj do niego cukier i zagotuj. Następnie połącz z żelatyną i mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia.
7 Wlej stopniowo jogurt do masy żelatynowej i wymieszaj trzepaczką.
8 Ubij śmietankę i wlej do mlecznej masy. Połącz wszystko z pokrojoną w kostkę galaretką. Delikatnie wymieszaj i wyłóż do formy. Masę wyrównaj szpatułką.
9 Natychmiast wyłóż ciasteczka na masę mleczno-galaretkową. Na wierzchu umieść deskę do krojenia, aby ciasteczka lepiej się przykleiły.
10 Włóż ciasto do lodówki na co najmniej dwie godziny.
Ciasto godne królewskiego stołu. Niesamowite dzięki twarogowi
Pyszne domowe zefirki, które rozpływają się w ustach
Takiej pysznej twarogowej szarlotki jeszcze nikt nie próbował
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…