Chrupiąca i ostra!
Kapusta marynowana jest nieco łatwiejsza w przygotowaniu niż kiszona. Jednak czasami chce się, by była bardziej ostra.
Odrobina ostrej papryki zapewni doskonały smak. Ponadto, aby przygotować taką przekąskę, w razie potrzeby możesz użyć buraków, selera i czosnku.
Niezbędne składniki:
1 Umyj kapustę i posiekaj jak zwykle. Zetrzyj marchewkę na grubej tarce. Pokrój ostrą papryczkę i czosnek na małe kawałki.
2 Teraz przygotuj marynatę. Wlej wodę do odpowiedniego naczynia. Następnie dodaj liście laurowe, goździki, ziele angielskie, sól i cukier.
3 Postaw na ogniu i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia. Po całkowitym ostygnięciu marynaty wlej do niej ocet i olej słonecznikowy.
4 Wymieszaj kapustę z papryczką i czosnkiem i włóż do wygodnego naczynia. Następnie zalej kapustę gotową marynatą.
5 Na wierzch połóż obciążnik do kiszenia kapusty i włóż do lodówki.
6 Po upływie doby możesz delektować się ostrym smakiem marynowanej kapusty.
Jak prawidłowo sadzić i uprawiać kapustę, aby uzyskać zdrowe i obfite plony
Sprawdzony sposób na uprawę pomidorów. Jeszcze nigdy nie zawiódł
Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…
Przez wiele lat byłam tą „rozsądną” córką. Tą, która nie sprawia problemów, która radzi sobie…
Zawsze myślałam, że najgorsze w małżeństwie są kłótnie. Krzyki, trzaskanie drzwiami, obrażone milczenie. Dopiero teraz…
Święta zawsze kojarzyły mi się z ciszą, zapachem choinki i tym szczególnym napięciem w powietrzu,…
Kiedy rozwodziliśmy się z mężem, nie było już we mnie ani łez, ani złudzeń. Wszystko…
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…