Lubisz ciastka z ciasta parzonego? Jednak martwisz się, że nie umiesz je przygotować?
Proponujemy przepis, z którym poradzą sobie nawet początkujący!
Składniki na ciasto:
Składniki na krem:
Zabieramy się za przygotowanie ulubionych profiterolek:
1 Połącz wodę z masłem i postaw na ogniu.
2 Gdy mieszanina się zagotuje, małymi porcjami dodawaj mąkę, dokładnie mieszaj po każdym dodaniu. Odstaw ciasto.
3 Kiedy ciasto wystygnie, wbij jajka i za każdym razem dokładnie wymieszaj. Można to zrobić za pomocą miksera lub ręcznie.
4 Rozgrzej piekarnik do 175 °C.
5 Uformuj kulki łyżeczką i umieść je na blasze do pieczenia, którą należy wcześniej posmarować masłem.
6 Włóż blachę do piekarnika i w żadnym razie nie otwieraj drzwi, ponieważ ciasto ma wyrosnąć. Piec na złoty kolor.
7 Gdy ciasteczka ostygną, napełnij je nadzieniem.
Przepis na świąteczną sałatkę „Ukochany mąż”
Przepis na świąteczną sałatkę „Ukochany mąż”
Przepis na pyszne ciasto francuskie w 10 minut. Nie kupuję już go w sklepie
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…