Zaskakująco prosty przepis na pyszne paluszki ziemniaczane! Idealne jako dodatek lub przekąska.
Składniki:
Przygotowanie
1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugnieść je, dodać do smaku śmietanę, mąkę, olej, sól i pieprz. Nie zapomnij o czosnku.
2. Dobrze wymieszaj i zetrzyj ser.
3. Poczekaj, aż masa nieco ostygnie, a następnie dodaj jajko. Przenieś do worka do wyrabiania ciasta.
4. Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Jeśli używasz zwykłego papieru do pieczenia, posmaruj go olejem.
Piec do złotej skórki w rozgrzanym piekarniku (przed pieczeniem lekko posmarować olejem roślinnym) w temperaturze 200 stopni przez 7 minut.
Robimy zapasy, albo jak w 3 godziny przygotować jedzenie na cały tydzień
To była zwykła sobota. Ja prałam firanki, Adam mył podłogę w kuchni — wszystko jak…
Przygotowywaliśmy się przez cały tydzień. Upiekłam jej ulubiony tort — ten sam, który robiłam, kiedy…
Mam sześćdziesiąt lat. Kiedyś wydawało mi się to starością, a teraz po raz pierwszy czuję,…
Przyjechałam do matki po latach ciszy. Nie wiedziałam, jak mnie przyjmie. Czy w ogóle otworzy…
Przyszłam trochę wcześniej. Tak po prostu — żeby pomóc, żeby nie było jej ciężko. Pomyślałam,…
Nigdy nie myślałam, że na starość będę musiała liczyć grosze. Kiedyś pracowałam od rana do…