Zaskakująco prosty przepis na pyszne paluszki ziemniaczane! Idealne jako dodatek lub przekąska.
Składniki:
Przygotowanie
1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugnieść je, dodać do smaku śmietanę, mąkę, olej, sól i pieprz. Nie zapomnij o czosnku.
2. Dobrze wymieszaj i zetrzyj ser.
3. Poczekaj, aż masa nieco ostygnie, a następnie dodaj jajko. Przenieś do worka do wyrabiania ciasta.
4. Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Jeśli używasz zwykłego papieru do pieczenia, posmaruj go olejem.
Piec do złotej skórki w rozgrzanym piekarniku (przed pieczeniem lekko posmarować olejem roślinnym) w temperaturze 200 stopni przez 7 minut.
Robimy zapasy, albo jak w 3 godziny przygotować jedzenie na cały tydzień
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…