Pączki serowe. Doskonała propozycja do śniadania lub wieczornej herbaty

Ich przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku i zajmuje tylko pół godziny. Pomimo faktu, że pączki serowi są smażone w dużej ilości oleju, wcale nie są tłuste.

Składniki:

  • Ser biały – 500-600 g
  • Jaja – 2-3 szt.
  • Cukier – 2-3 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Cukier waniliowy – 1-2 łyżeczki
  • Mąka pszenna – 5-6 łyżek
  • Cukier puder
  • Olej roślinny do smażenia.
  • Jak przygotować pączki z serem:

    1. Połącz jajka ze zmielonym białym serem (W przypadku bardziej tłustego sera potrzebujesz mniej jajek).

    2. Dodaj cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy do masy serowej. Dokładnie wymieszaj.

    3. Wsyp przesianą mąkę do masy serowej i wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać trochę więcej mąki, ponieważ masa na pączki powinna być dość gęsta i zachować swój kształt.

    4.Z otrzymanego ciasta serowego na pączki formujemy kulki wielkości jaja kurzego. Obtaczamy każdą z nich w mące.

    5.Pączki smażyć w dużej ilości oleju na średnim ogniu. Nie należy wkładać do rozgrzanego oleju zbyt wielu kulek serowych, przy smażeniu zwiększają objętość i mogą się sklejać.

    6.Gotowe pączki z ciasta serowego przełóż na papierowe ręczniki, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Za pomocą małego sitka posyp pączki cukrem pudrem.

    7.Podawaj ciepłe, ale nawet schłodzone pączki nie tracą smaku.

    Smacznego!

    Horoskop na 29 maja 2020. Co nas czeka

    Tarcza 4.0. Jakich zmian mogą spodziewać się Polacy

    Książę William o ojcowstwie. Jego słowa są bardzo nieoczekiwane