Kucharze często mają do czynienia z sytuacją, w której konieczne jest rozmrożenie mięsa w jak najkrótszym czasie.
W tym przypadku na ratunek przychodzi jedna prosta sztuczka, która nie wymaga specjalnego sprzętu.
Do miski wlej lekko ciepłą wodę i dodaj cukier. 3 łyżki cukru wystarczy na 1,5 litra płynu, należy go, rozpuścić mieszając wodę.
Kawałek mięsa po rozpuszczeniu zanurza się całkowicie w płynie. Pozostaw na 15 minut.
W tym czasie mięso osiąga stan, w którym można z nim pracować.
Jednocześnie cukier nie wpływa na smak produktu.
Tak więc przy pomocy lekko ciepłej wody i cukru można w takich przypadkach rozmrozić mięso, jeśli decyzja o ugotowaniu dania mięsnego pojawiła się spontanicznie.
Kuchenka mikrofalowa pomaga w takich sytuacjach, ale często produkt rozmraża się nierównomiernie.
Co najlepiej dodać do mięsa mielonego. Białko, żółtko lub całe jajko
Kotleciki cebulowe. Tak pyszne, że nie trzeba mięsa
300 g mięsa mielonego z kurczaka i szklanka kefiru i mam fajny obiad dla całej rodziny
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…