Kotleciki cebulowe. Tak pyszne, że nie trzeba mięsa

Wychodzą pyszne i soczyste! Koniecznie spróbuj, nawet jeśli wolisz kotleciki mięsne.

Niezbędne składniki:

  • 2 duże cebule;
  • 1 duży ziemniak;
  • 3 łyżki kaszy manny;
  • 1 litr soku pomidorowego;
  • Sól do smaku;
  • Olej roślinny do smażenia.
  • Sposób przygotowania:

    1 Obierz cebulę i posiekaj bardzo drobno.

    2 Ziemniak obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj do cebuli i dopraw solą.

    3 Sól można zastąpić jedną łyżką sosu sojowego. Dzięki temu kotlety będą miały bogatszy i ciekawszy smak.

    4 Dodaj kaszę mannę, wymieszaj i pozwól jej napęcznieć (odstaw na 10-15 minut).

    5 Zwilż dłonie wodą i uformuj kotleciki, które od razu ułóż na gorącej patelni z olejem.

    6 Usmaż kotleciki z obu stron i przełóż do rondla.

    7 Zalej je sokiem pomidorowym i gotuj na małym ogniu przez pół godziny.

    Postne kotleciki z kaszą manną. Bardzo smaczne i sycące

    Soczyste siekane kotleciki z cukinią. Wiosenny przysmak

    Ziemniaki ugotowane w ten sposób są bardzo pyszne. Świetnie nadają się na lunch lub kolację