Jedna szklanka kefiru i trochę twarogu. Przepis na ciasteczka do herbaty

Oryginalne i łatwe w przygotowaniu!

Składniki:

  • kefir – 200 ml;
  • soda 0,5 łyżeczki;
  • sól 0,5 łyżeczki;
  • cukier – 1 łyżeczka;
  • olej roślinny – 2 łyżki;
  • twaróg – 120 g;
  • mąka – 250 g.
  • Przygotowanie:

    1. Wymieszaj kefir z sodą, odstaw na 5 minut.

    2. Następnie dodaj olej roślinny, drobno starty twaróg, cukier i sól.

    3. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagnieć ciasto.

    4. Ciasto wyłóż na lekko oprószony mąką stół, podziel na 2 części i każdą zwiń w rolkę, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki na pół godziny.

    5. Wyjmij rolki, pokrój je w krążki o grubości 1 cm i rozłóż na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem.

    6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez 20 minut.

    Podawaj do herbaty!

    Jak zwykły sprzedawca herbaty stał się popularnym modelem pakistańskim. Historia Arshada Khana

    Dziesięć sprawdzonych sposobów na schłodzenie gorącej herbaty

    Pyszne i puszyste babeczki. Idealne do filiżanki gorącej herbaty