.
Zapamiętaj przepis!
To wspaniałe francuskie danie i wszyscy są z niego zachwyceni. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut. Aby go przygotować, potrzebujesz minimum składników, ale okazuje się, że jest satysfakcjonujący i wyrafinowany – jak zwykle w przypadku Francuzów.
Składniki:
8 kromek chleba pełnoziarnistego;
karmelizowane cebule;
50 g twardego sera (najlepiej krojone cienkim ostrzem);
1 łyżeczka świeży tymianek.
Jak gotować:
1. Umieść cztery kromki chleba na nieprzywierającej patelni. Rozpal mały ogień.
2. Na każdym kawałku ułóż równą część karmelizowanej cebuli i sera. Posyp każdą kanapkę z tymiankiem.
3. Ogrzewać na małym ogniu, aż chleb wyschnie, cebula nagrzeje się, a ser zacznie się topić. Przykryj górę drugim kawałkiem.
4. Odwróć kanapki i podgrzewaj, aż ser się stopi i chleb zostanie upieczony. Podawaj od razu.
Bon appétit!
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…