Przepis jest bardzo łatwy, a ciasto — wyrafinowane i szlachetne.
Ma super delikatny smak — palce lizać.
Będziesz potrzebować następujących składników:
Do przygotowania nadzienia będziesz potrzebować:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Wkładamy miękkie masło do miski, dodajemy mąkę z sodą, następnie dodajemy cukier. Masę należy ręcznie mieszać, aż powstaną luźne okruchy ciasta.
2. Do przygotowania nadzienia połączamy wszystkie składniki i ubijamy, następnie dodajemy rodzynki lub inne dodatki.
3. Połowę ciasta rozprowadzamy w formie, posmarowanej tłuszczem, na ciasto wykładamy warstwę nadzienia, resztę ciasta należy zetrzeć na tarce z dużymi otworami i równomiernie rozprowadzić. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 min.
4. Gdy ciasto się zarumieni, będzie gotowe.
5. Wyjąć z formy dopiero po schłodzeniu.
Smacznego!
Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś
Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis
Delikatne ciasto śmietanowe do herbaty. Pyszne, az palce lizac
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…