Nie ma nic łatwiejszego, niż przygotować tę przekąskę. Jest to prawdziwa bomba gastronomiczna!
Takie rolki nadają się na świąteczną ucztę, a nadzienie można przygotować według uznania.
Składniki do nadzienia:
Potrzebujesz następujących składników na naleśniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw przygotuj nadzienie: grubo posiekaj kolendrę, koperek oraz natkę pietruszki i włóż do miski blendera.
2. Dodaj kilka ząbków czosnku, orzechy i zmiksuj na jednolitą masę.
3. Włóż bryndzę lub ser typu „Feta” do głębokiej miski i rozgnieć widelcem.
Dodaj śmietanę.
4. Dodaj aromatyczną masę do sera i wymieszaj widelcem.
5. Gotową pastę można stosować na różne sposoby, na przykład smarując kromkę podsuszonego chleba, krążki smażonej lub pieczonej cukinii (bakłażana).
6. Jednak w tym przepisie użyjemy pasty jako nadzienia do rolków cukinii.
7. Weź młodą cukinię. Zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Dodaj sól, wymieszaj i odstaw na dziesięć minut, aby cukinia puściła sok.
8. Rozbij jajka do innej miski, dodaj soli i ubij trzepaczką.
9. Cukinię odsącz i wlej do niej jajka. Wymieszaj.
10. Rozgrzej patelnię, wlej olej i wyłóż łyżką masę, rozprowadzając ją cienką warstwą.
11. Smażymy na złoty kolor, wykładamy nadzienie.
12. Skręcamy naleśniki w rolki.
Smacznego!
Cztery przepisy na domowy majonez. Gotowy w kilka minut
Przepyszny torcik bez pieczenia
Pyszne ciasto czekoladowe „Spartak”. Raz, dwa, trzy i gotowe