Pyszne muffiny czekoladowe w kuchence mikrofalowej. Gotuję je na każde śniadanie

W ten sposób możesz codziennie piec swoje ulubione muffiny, gdyż jest to proste i szybkie!

Składniki:

  • Cukier – 4 łyżki;
  • Mleko – 4 łyżki;
  • Mąka – 4 łyżki;
  • 1 jajko;
  • Kakao – 2-3 łyżeczki;
  • Na końcu noża sody;
  • Olej roślinny – 3 łyżki.
  • Gotowanie krok po kroku:

    1 Rozbij jajko do kubka. Wlej mleko i olej, ubij.

    2 Dodaj kakao i wymieszaj.

    3 Następnie dodaj cukier i ponownie wymieszaj.

    4 Teraz dodaj mąkę i szczyptę soli. Dokładnie połącz wszystkie składniki.

    5 Umieść kubek z ciastem w kuchence mikrofalowej, wybierz najwyższą temperaturę i włącz na trzy minuty.

    6 Opcjonalnie do ciasta można dodać czekoladę, orzechy lub suszone owoce.

    Prosty przepis na bułeczki z patelni. Miękkie, pyszne i dużo nadzienia w środku

    Przepis na puszyste placuszki z patelni. Smacznie, aż palce lizać

    Niesamowity turecki deser cytrynowy. Wszyscy będą zachwyceni