Przepis na letni winegret ze świeżym ogórkiem i kapustą

Przygotowanie letniego winegreta ze świeżym ogórkiem i kapustą nie będzie trudne nawet dla niedoświadczonej gospodyni.

Ta sałatka może być przygotowana z różnych składników. Jest bardzo sycąca i nie psuje sylwetki, ponieważ składa się ze zdrowych warzyw.

Jest prawdziwym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które są tak dobre dla zdrowia.

Letni winegret z kapustą, ogórkiem i cytryną

Składniki:

  • cytryny według własnego gustu;
  • cukier do smaku;
  • sól do smaku;
  • olej roślinny w ilości 3 łyżek stołowych;
  • buraki około 2 sztuk średniej wielkości;
  • jeden świeży ogórek;
  • jedna cebula;
  • jedna marchewka;
  • ziemniaki około 3 sztuk średniej wielkości;
  • kapusta biała około 1 sztuki.
  • Przygotowanie:

  • przede wszystkim kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie wysuszyć i drobno posiekać;
  • dodaj sól razem z cukrem granulowanym do smaku i dobrze ugniataj rękami, aby w rezultacie uwolnił się sok;
  • teraz powinieneś wycisnąć sok z cytryny i dodać go do kapusty według własnego gustu;
  • cebulę obrać i drobno posiekać;
  • marchew razem z ziemniakami i burakami należy wcześniej ugotować i schłodzić;
  • marchewki obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę;
  • ziemniaki należy również pokroić w drobną kostkę;
  • dobrze opłucz ogórek pod bieżącą wodą, a następnie cienko pokrój w paski;
  • teraz wszystkie przygotowane i pokrojone produkty należy wysłać do jednego wygodnego pojemnika i dodać olej roślinny, najlepiej oliwę z oliwek;
  • teraz ugotowane buraki należy pokroić w kostkę i przesłać do reszty składników. To warzywo dodaje się na końcu, aby sałatka nie zmieniła koloru na fiolet.
  • Na ostatnim etapie gotowania należy po prostu dobrze wymieszać wszystkie składniki.
  • Ciasteczka kefirowe to jedna z opcji szybkiego przygotowania czegoś do herbaty

    Sposoby zawijania gołąbków, by nie rozpadły się podczas gotowania

    Przepis na pyszną adżykę na zimno bez gotowania