Ujawniono sekret prawidłowego otwarcia butelki oleju roślinnego

Czy nadal marzysz o zmniejszeniu zużycia oleju podczas smażenia?

Nic prostszego, wystarczy nauczyć się prawidłowo otwierać butelkę.

Korzyści jest wiele: od możliwości zmniejszenia kaloryczności posiłków po oszczędność oleju podczas podgrzewania żywności.

Okazuje się, że najważniejsza część wieczka to ta, którą wielu bez wahania wysyła na wysypisko.

Najpierw musisz wyciągnąć pierścień i wyciągnąć zakładkę ochronną.

Teraz umieść uszczelkę na miejscu, ale z pierścieniem w środku.

Ważne jest, aby nasadka znajdowała się w szyjce poziomo, jednocześnie lekko dociskając płytkę palcem, celowo przesuń ją lekko w bok, aby zwolnić kilka otworów.

Teraz olej wlewa się cienkim strumieniem.

Więcej szczegółów na temat sekretu korzystania z okładki w poniższym filmie:

Ciekawostki o oleju napędowym, których możesz nie znać

Puszyste i pyszne twarogowe pączki bez oleju i drożdży. Gotowanie w piekarniku

Obalamy mity na temat oleju palmowego