Każdy uwielbia tradycyjne placuszki. Idealnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek.
A jeśli dodasz do ciasta mięso mielone, placuszki zastąpią nawet kolację.
Składniki:
Przygotowanie:
1 Zetrzyj lub drobno posiekaj cebulę. Połącz z mięsem mielonym, dodaj sól, pieprz i inne przyprawy.
2 Następnie dodaj kefir i jajko. Dokładnie wymieszaj składniki między sobą.
3 Mąkę przesiej do mięsa mielonego i wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto ma mieć konsystencję podobną do śmietany.
4 Smaż placuszki na dobrze rozgrzanej patelni, aż pojawi się apetyczna skórka.
5 Placuszki z mięsa mielonego można podawać z dowolnymi sosami.
Smacznego!
Puszyste bułeczki ze szczypiorkiem. Doskonały dodatek do zupy lub bulionu
Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…