Delikatne i przepyszne ciasto! Palce lizać! Do ciasta potrzebujesz tylko 1 jajka.
Ten wspaniały przepis pomoże Ci zrobić pyszne ciasto bananowe bez piekarnika.
Wychodzi puszyste, delikatne i niesamowicie smaczne! Palce lizać!
Twoi bliscy będą zachwyceni i nigdy nie zgadną, że jest to ciasto z patelni.
Niezbędne składniki:
Przepis krok po kroku na niesamowite puszyste ciasto bananowe z patelni:
1. Jajko rozbić do miski, dodać szczyptę soli.
2. Wsypać cukier, wymieszać trzepaczką. Dodać cukier waniliowy.
3. Wlać mleko, olej roślinny (można zastąpić masłem, tylko roztopionym) i wymieszać.
4. Wsypać do mąki proszek do pieczenia (1 łyżeczkę z czubkiem). Wymieszać.
5. Teraz połączyć suche składniki z płynem i znowu dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
6. Potrzebujemy patelni z grubym dnem. Nasmarować ją kawałkiem masła.
7. Równomiernie wsypać cukier na patelnię i podgrzewać aż kolor cukru zmieni się na brązowy.
8. Pokroić banany na kawałki i posypać cukrem.
9. Jeśli nie lubisz bananów, możesz zastąpić je jabłkami, pokroiwszy wstępnie w grube plasterki.
10. Wylać ciasto na banany, wyrównać szpatułką, włączyć minimalny ogień i gotować przez 40 minut pod zamkniętą pokrywką.
11. Gotowość ciasta sprawdzamy za pomocą drewnianego patyczka.
Smacznego!
Wyśmienity strudel jabłkowy. Cienkie ciasto i soczyste nadzienie
Sztuczka z mikrofalówką. Ciasto drożdżowe wyrośnie znacznie lepiej i szybciej
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…