Ugotuj ziemniaki według tego przepisu.
Składniki:
Przygotowanie:
1 Pokrój grzyby na małe kawałki.
2 Usmaż posiekaną cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj startą marchewkę. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj grzyby i smaż przez kolejne 4 minuty.
3 Ugotowane w mundurkach ziemniaki zetrzyj na dużej tarce.
4 Połącz ziemniaki, smażone warzywa z pieczarkami, drobno posiekany koperek, granulowany czosnek, sól i pieprz, wymieszaj.
5 Dodaj tartą bułkę do masy ziemniaczanej, wymieszaj.
6 Uformuj kotleciki, rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i posmarowanej olejem.
7 Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 ° C na 20 minut.
8 Tuż przed zakończeniem czasu gotowania posmaruj kotleciki olejem roślinnym i piecz przez 5 minut.
9 Kotleciki podawaj ze śmietaną i koperkiem.
Pyszne ziemniaki po niemiecku dla całej rodziny
Niezwykle smaczna i pachnąca pieczeń w multicookerze. Prosto, smacznie i zdrowo
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…