Wymieszaj mąkę z solą. Zalecamy przesiać mąkę — w takim przypadku ciasto będzie bardziej chrupiące. Mąka może być różna.
Może to być ryba w panierce ryżowej, gryczanej lub owsianej. Również na tym etapie możesz dodać do mąki swoje ulubione przyprawy.
Dobrze umyj filet z ryby, wysusz go, pokrój na niezbyt duże kawałki. Nie należy solić samej ryby, bo może okazać się zbyt sucha.
W misce ubij jajko, dodaj trochę soli. Zanurz każdy kawałek ryby po kolei w jajku.
Obtaczaj w mące. W celu uzyskania grubszej panierki możesz ponownie zanurzyć rybę w jajko i jeszcze raz w mąkę.
Rozgrzej patelnię i wlej olej. Ułóż kawałki ryby. Smaż na małym ogniu przez około 5-7 minut.
Następnie ostrożnie obróć kawałki ryby, aby nie uszkodzić ciasta i smaż przez kolejne 5-7 minut. Ryba gotuje się dość szybko i zwykle tego wystarczy, aby doprowadzić ją do pełnej gotowości.
Ciasto jest niezwykle chrupiące, a ryba — soczysta i delikatna. Podawaj natychmiast, zanim ostygnie.
Smacznego!
Pyszna zapiekanka z kaszy gryczanej. Smacznie, aż palce lizać
Przepis na bujne i lekkie jak puch naleśniki
Prosta sałatka na każdy dzień z rzodkiewką, ogórkiem i jabłkiem
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…