Pyszne i chrupiące ciasteczka.
Znalazłam ten przepis w starym czasopiśmie i od razu zastanowiłam się, co mogę zrobić z 3 składników (w oryginalnym przepisie nie dodano soli).
Wynik bardzo mnie ucieszył, okazało się, że ciasteczka są bardzo smaczne i chrupiące.
Nie trzeba długo zawracać sobie głowy, nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy wymieszać wszystkie składniki w ciągu 5 minut
Składniki
Żółty ser – 10 gram;
Mąka pszenna – 10 gram;
Masło – 10 gram;
Sól — szczypta (opcjonalnie, jeśli ser nie jest bardzo słony).
Przygotowanie:
1. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
2. Wymieszaj tarty ser z masłem, mąką, w razie potrzeby dodaj szczyptę soli (jeśli ser nie jest bardzo słony).
Połącz wszystkie składniki w kulkę, nie wyrabiaj ciasta. Owiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na 20 minut.
3. Rozwałkuj warstwę o grubości 0,5 cm. Wytnij ciasteczka.
4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumienią.
Kobiety tych trzech znaków zodiaku często nie mają prawdziwych przyjaciół
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…