Sałatka warstwowa „Nowość”. Prosto, smacznie i szybko

Przedstawiamy Państwu przepis na pyszną sałatkę. Jej składniki doskonale się ze sobą łączą.

A przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ta sałatka jest delikatna, soczysta i bardzo sycąca.

Składniki:

  • ogórek – 70 g
  • kiełbasa – 0,3 kg
  • jajka na twardo – 3 szt.
  • kukurydza – 200 g
  • paluszki krabowe – 0,2 kg
  • szczypiorek
  • majonez
  • Przygotowanie:

    1 Ogórki umyj, odetnij końce i pokrój w paski. Kiełbasę pokrój w słomkę. Zetrzyj jajka na tarce. Paluszki krabowe pokrój na duże kawałki. Pokrój cebule.

    2 Zaczynamy układać sałatkę. Każdą warstwę należy posmarować majonezem.

    3 Połóż metalowy pierścień na talerzu. Dzięki niemu sałatka będzie miała piękny wygląd. Następnie ułóż składniki warstwami w następującej kolejności: kiełbasa, ogórki, 1/2 szczypiorku, kukurydza, paluszki krabowe, jajka.

    4 Udekoruj pozostałym szczypiorkiem i połówkami ogórka.
    Włóż do lodówki na 2-3 godziny i podawaj.

    Świeża i lekka sałatka z młodych cukinii

    Prosta sałatka na każdy dzień z rzodkiewką, ogórkiem i jabłkiem

    Lekka dietetyczna sałatka z kurczakiem i serem