Proponujemy przygotować bardzo smaczny i lekki deser, który przypomni ci smak dzieciństwa.
Jak już pewnie zgadłeś, chodzi oczywiście o ptasie mleczko. Jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach!
Niezbędne składniki:
Zaczynamy gotować:
1. Najpierw należy rozpuścić żelatynę. Aby to zrobić, weź miskę i zalej żelatynę mlekiem (100 ml) o temperaturze pokojowej.
2. Weź głębokie naczynie i połącz pół litra śmietany i pół szklanki cukru. Ubijaj mikserem do uzyskania gęstej konsystencji.
3. Wsyp kakao, wlej 200 ml mleka i kontynuuj ubijanie.
4. Rozpuść żelatynę w kąpieli wodnej i wlej do śmietany. Ubijaj na jednolitą masę.
5. Wyłóż formę folią i wylej połowę masy. Włóż do lodówki na pół godziny.
6. Z drugą warstwą zrób to samo, ale bez dodawania kakao — warstwa powinna być biała.
7. Wlej białą masę i znów włóż do lodówki, aż do całkowitego wystygnięcia.
Smacznego!
Niesamowity turecki deser cytrynowy. Wszyscy będą zachwyceni
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Nie mogłam uwierzyć własnym uszom, gdy zadzwoniła do mnie córka. Jej głos brzmiał radośnie, podekscytowanie…
Myślałam, że urodziny męża będą po prostu kolejną rodzinną okazją, żeby się spotkać, posiedzieć razem,…
Od samego początku wiedziałam, że wchodzę w niełatwy układ. Nie dlatego, że mój mąż był…
Nigdy nie uważałam się za zazdrosną kobietę. Zawsze powtarzałam sobie, że zaufanie to fundament małżeństwa,…
Nigdy nie myślałem o tym, kto dostanie mieszkanie moich rodziców. Przez długie lata nawet nie…
Nigdy nie planowałam mieszkać na dworcu. A właśnie tak czasem czuję się we własnym mieszkaniu…