Przeważnie staram się gotować różnorodne dania, ale właśnie to stało się ulubionym w mojej rodzinie.
Podaję również do niego surówkę warzywną i już mam wspaniały obiad lub kolację!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw obierz ziemniaki, dobrze umyj i pokrój w małe plasterki. Włóż do miski, zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 3-4 minuty, a następnie rozłóż na ręczniku papierowym.
2. Ziemniaki wyłóż na patelnię i smaż na dużym ogniu przez 5-7 minut, ciągle mieszając.
3. Cebulę pokrój w piórka i smaż na innej patelni na maśle topionym albo oleju.
4. Po kilku minutach włóż do cebuli wątróbkę, pokrojoną na małe kawałki.
5. Po 1-2 minutach posól wątrobę, dodaj pieprzu i smaż przez kolejne 7-8 minut, ciągle mieszając. Odstaw z ognia.
6. W międzyczasie ziemniaki się zarumieniły, posól je i smaż jeszcze przez kilka minut, aż będą gotowe.
7. Następnie do ziemniaków dodaj wątróbkę z cebulą, wymieszaj i po chwili zamknij pokrywką. Wyłącz ogień i zostaw na 5 minut. Możesz od razu dodać czosnek i koperek, ale robię to przed podaniem.
8. Drobno posiekaj koperek i czosnek, wymieszaj i posyp gotowe danie.
Paluszki ziemniaczane. Zaskakująco proste i pyszne
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…