Ciasta z kaszą manną są zawsze popularne. Zawsze wychodzą puszyste, kruche i mega apetyczne.
Co więcej, są bardzo piękne.
Proste i niedrogie składniki, trochę czasu, dobry nastrój i wspaniały deser jest gotowy.
Zapisz przepis w swojej książce kucharskiej.
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw wlej do pojemnika kefir, dodaj kaszę mannę, sodę i mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw na 20 minut, aż napęcznieje.
2. Następnie rozetrzyj zmiękczone masło z cukrem pudrem. Dodaj również jajka i wanilinę.
3. Po upływie wymaganego czasu połącz obie mieszanki i ponownie dobrze wymieszaj na jednolitą masę. Podziel na dwie części. Do jednej z nich wsyp kakao i dokładnie wymieszaj.
4. Posmaruj olejem regulowaną formę do pieczenia. Wyłóż ciasto, zmieniając po kolei kolory. Następnie za pomocą wykałaczki wykonaj wzór.
5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 35-40 minut.
6. Po upływie wymaganego czasu ciasto z kaszą manną jest gotowe. Zostaw do ostygnięcia i podawaj z herbatą.
Przepis na szybkie i puszyste ciasteczka francuskie na kefirze
Bardzo smaczny i prosty chlebek z patelni na kefirze
Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś
Alan powiedział to prawie spokojnie. Jak coś, co już dawno dojrzało w nim, a teraz…
Przyjechałam do córki na urodziny wnuka. Michał skończył dziewięć lat. Wstałam rano, upiekłam ciasto z…
Mój mąż prosi mnie, abym przyjęła do naszego domu jego córkę z pierwszego małżeństwa. Ma…
„Mamo, nie mogę codziennie do ciebie przyjeżdżać. Mam własną rodzinę…” Te słowa Ola wypowiedziała kiedyś…
Od ponad 15 lat mieszkamy z mężem osobno. Już dawno wyjechałam do pracy, ponieważ wychowywanie…
Na tym filmie przedstawiono zabawną sytuację, w której znajduje się wiele zwierząt domowych, które otrzymują…