Ciasta z kaszą manną są zawsze popularne. Zawsze wychodzą puszyste, kruche i mega apetyczne.
Co więcej, są bardzo piękne.
Proste i niedrogie składniki, trochę czasu, dobry nastrój i wspaniały deser jest gotowy.
Zapisz przepis w swojej książce kucharskiej.
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw wlej do pojemnika kefir, dodaj kaszę mannę, sodę i mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw na 20 minut, aż napęcznieje.
2. Następnie rozetrzyj zmiękczone masło z cukrem pudrem. Dodaj również jajka i wanilinę.
3. Po upływie wymaganego czasu połącz obie mieszanki i ponownie dobrze wymieszaj na jednolitą masę. Podziel na dwie części. Do jednej z nich wsyp kakao i dokładnie wymieszaj.
4. Posmaruj olejem regulowaną formę do pieczenia. Wyłóż ciasto, zmieniając po kolei kolory. Następnie za pomocą wykałaczki wykonaj wzór.
5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 35-40 minut.
6. Po upływie wymaganego czasu ciasto z kaszą manną jest gotowe. Zostaw do ostygnięcia i podawaj z herbatą.
Przepis na szybkie i puszyste ciasteczka francuskie na kefirze
Bardzo smaczny i prosty chlebek z patelni na kefirze
Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś
To była zwykła sobota. Ja prałam firanki, Adam mył podłogę w kuchni — wszystko jak…
Przygotowywaliśmy się przez cały tydzień. Upiekłam jej ulubiony tort — ten sam, który robiłam, kiedy…
Mam sześćdziesiąt lat. Kiedyś wydawało mi się to starością, a teraz po raz pierwszy czuję,…
Przyjechałam do matki po latach ciszy. Nie wiedziałam, jak mnie przyjmie. Czy w ogóle otworzy…
Przyszłam trochę wcześniej. Tak po prostu — żeby pomóc, żeby nie było jej ciężko. Pomyślałam,…
Nigdy nie myślałam, że na starość będę musiała liczyć grosze. Kiedyś pracowałam od rana do…