Wiele osób lubi pączki, ale stara się je gotować nie za często, gdyż są szkodliwe dla zdrowia i wysokokaloryczne.
Jednak istnieje przepis, dzięki któremu będziesz mógł znacznie częściej delektować się pączkami.
A wszystko dlatego, że są przygotowywane bez oleju i drożdży.
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Rozbij jajko do głębokiej miski, dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę, twaróg i wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką na gładką jednolitą masę.
2. Wsyp dwie łyżki mąki, proszek do pieczenia, i ponownie wymieszaj.
3. Następnie stopniowo dodawaj pozostałą mąkę i zagnieć ciasto, Ma być gładkie, miękkie i nie kleić się do rąk.
4. Teraz należy rolować wałki i pokroić je na 12 identycznych kawałków.
5. Zaokrąglij wszystkie kawałki, aby uformować kulki. Wytnij środek w każdej kulce.
6. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż na niej pączki. Zwilż je ciepłym mlekiem.
7. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i włóż pączki na około pół godziny.
8. Posyp gotowe pączki cukrem pudrem i, jeśli chcesz, napełnij dżemem.
Sztuczka z mikrofalówką. Ciasto drożdżowe wyrośnie znacznie lepiej i szybciej
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…