Możesz przygotować tę sałatkę dla ukochanej osoby. Przecież jest ona bardzo sycąca i smaczna!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Przede wszystkim ugotuj jajka i ziemniaki, a następnie ostudź i obierz.
2 Podczas gotowania ziemniaków i jajek możesz drobno posiekać cebulę i zeszklić na oleju.
3 Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i dodać do cebuli. Kiedy wycieknie płyn, dodaj soli i pieprzu do smaku.
4 Lekko obsmaż pieczarki, a następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Możesz przenieść je na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar oleju.
5 Mięso pokroić w drobną kostkę, ziemniaki i jajka zetrzeć na grubej tarce, a ser na drobnej.
6 Aby nadać kształtu sałatce, potrzebny będzie regulowany pierścień do pieczenia, spód i ścianki, którego należy wyścielić folią.
7 Nasmaruj spód formy majonezem i ułóż warstwy:
8 Pierwszą warstwą będą ziemniaki. Dodaj soli i posmaruj majonezem.
9 Po ziemniakach następuje mięso, które również należy posmarować majonezem.
10 Trzecią warstwę ułóż z pieczarek, cebuli i jajek. Dodaj soli i posmaruj majonezem.
11 Na wierzchu ułóż ser i posmaruj majonezem.
12 Sałatkę włóż do lodówki na 60 minut. Następnie zdejmij pierścień i folię, sałatkę udekoruj plasterkami pomidora i koperkiem.
Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów
Świeża i lekka sałatka z młodych cukinii
Prosta sałatka na każdy dzień z rzodkiewką, ogórkiem i jabłkiem
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…