Te grzanki są idealne na szybką przekąskę w ciągu dnia lub uzupełnienie pierwszego dania.
Mogą być również przygotowane na świąteczną ucztę i podawane zamiast zwykłego chleba lub jako pyszna przekąska do piwa.
Do przygotowania grzanek używamy najpopularniejszych i najtańszych produktów.
Będziesz potrzebować następujących składników:
Zabieramy się za przygotowanie niesamowitych grzanek z serem i czosnkiem:
1. Najpierw bagietkę pokrój na kromki.
2. Wyjmij masło z lodówki, aby dobrze zmiękło, od razu włóż do miski.
3. Gdy masło zmięknie, wyciśnij 2-3 ząbki czosnku za pomocą prasy (można bardzo drobno zetrzeć), dodaj drobno posiekaną zieleninę (lub zioła prowansalskie) i żółty ser starty na tarce z małymi otworami. Dokładnie wymieszaj.
4. Każdą kromkę bagietki obtocz w masie serowej i wyłóż na blasze do pieczenia.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 °C, umieść bagietkę na 5-7 minut.
6. Te grzanki doskonale uzupełniają grochówkę!
Po tych wskazówkach pieczywo nigdy nie będzie czerstwiało
Przepis na niesamowicie pyszne placki z nadzieniem serowo-ziemniaczanym
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…