Doskonały przepis, który pomoże Ci przygotować pyszną adżykę bez gotowania.
Koniecznie spróbuj, a zobaczysz, o ile przygotowanie w ten sposób jest łatwiejsze i szybsze!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Najpierw umyj pomidory, osusz je, a następnie pokrój na kawałki.
2 Wydrąż nasiona i usuń ogonki z papryki. Obierz ząbki czosnku.
3 Wszystkie warzywa zmiel maszynką do mięsa, a następnie wlej ocet i dodaj soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 60 minut.
4 Po godzinie ponownie wymieszaj i rozłóż w czyste i suche słoiki.
5 Przechowywać adżykę w chłodnym miejscu.
PRZEPISY Dżem morelowo-pomarańczowy. Nowy wymiar dżemu z moreli
Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…