Doskonały przepis, który pomoże Ci przygotować pyszną adżykę bez gotowania.
Koniecznie spróbuj, a zobaczysz, o ile przygotowanie w ten sposób jest łatwiejsze i szybsze!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Najpierw umyj pomidory, osusz je, a następnie pokrój na kawałki.
2 Wydrąż nasiona i usuń ogonki z papryki. Obierz ząbki czosnku.
3 Wszystkie warzywa zmiel maszynką do mięsa, a następnie wlej ocet i dodaj soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 60 minut.
4 Po godzinie ponownie wymieszaj i rozłóż w czyste i suche słoiki.
5 Przechowywać adżykę w chłodnym miejscu.
PRZEPISY Dżem morelowo-pomarańczowy. Nowy wymiar dżemu z moreli
Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat
Kiedy wsiadałam do pociągu, czułam taką radość, jakby świat znów nabrał kolorów. Torba była pełna…
Jechałam do niego z sercem przepełnionym ciepłem. Nie widzieliśmy się od kilku miesięcy, a ja…
Przebaczyć – to nie zawsze oznacza być silną. Czasem to po prostu strach przed tym,…
Mąż często wracał późno z pracy. Mówił, że to tymczasowe, że firma ma teraz trudny…
Nie kochałam mojego przyszłego męża. Mówię to bez wstydu, choć kiedyś bardzo się tego wstydziłam.…
Przeżyliśmy razem dwadzieścia dwa lata. Dwadzieścia dwa lata pod jednym dachem — z tymi samymi…