Przepisy

Przepis na letni winegret ze świeżym ogórkiem i kapustą

Przygotowanie letniego winegreta ze świeżym ogórkiem i kapustą nie będzie trudne nawet dla niedoświadczonej gospodyni.

Ta sałatka może być przygotowana z różnych składników. Jest bardzo sycąca i nie psuje sylwetki, ponieważ składa się ze zdrowych warzyw.

Jest prawdziwym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które są tak dobre dla zdrowia.

Letni winegret z kapustą, ogórkiem i cytryną

Składniki:

  • cytryny według własnego gustu;
  • cukier do smaku;
  • sól do smaku;
  • olej roślinny w ilości 3 łyżek stołowych;
  • buraki około 2 sztuk średniej wielkości;
  • jeden świeży ogórek;
  • jedna cebula;
  • jedna marchewka;
  • ziemniaki około 3 sztuk średniej wielkości;
  • kapusta biała około 1 sztuki.
  • Przygotowanie:

  • przede wszystkim kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie wysuszyć i drobno posiekać;
  • dodaj sól razem z cukrem granulowanym do smaku i dobrze ugniataj rękami, aby w rezultacie uwolnił się sok;
  • teraz powinieneś wycisnąć sok z cytryny i dodać go do kapusty według własnego gustu;
  • cebulę obrać i drobno posiekać;
  • marchew razem z ziemniakami i burakami należy wcześniej ugotować i schłodzić;
  • marchewki obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę;
  • ziemniaki należy również pokroić w drobną kostkę;
  • dobrze opłucz ogórek pod bieżącą wodą, a następnie cienko pokrój w paski;
  • teraz wszystkie przygotowane i pokrojone produkty należy wysłać do jednego wygodnego pojemnika i dodać olej roślinny, najlepiej oliwę z oliwek;
  • teraz ugotowane buraki należy pokroić w kostkę i przesłać do reszty składników. To warzywo dodaje się na końcu, aby sałatka nie zmieniła koloru na fiolet.
  • Na ostatnim etapie gotowania należy po prostu dobrze wymieszać wszystkie składniki.
  • Ciasteczka kefirowe to jedna z opcji szybkiego przygotowania czegoś do herbaty

    Sposoby zawijania gołąbków, by nie rozpadły się podczas gotowania

    Przepis na pyszną adżykę na zimno bez gotowania

    Roman Tkach

    Życiorys: 2018 - 2021 - redaktor naczelny i dziennikarz portali Dzisiaj (do 2018) i Kraj (do 2021). 2022 i do chwili obecnej - redaktor portalu internetowego Koleżanka. Edukacja: Narodowy Uniwersytet Biozasobów i Zarządzania Przyrodą w Kijowie. Specjalność: Wydział Agrobiologii. Poziom wykształcenia: specjalista. Zainteresowania: wędkarstwo, sport, czytanie książek, podróże.

    Recent Posts

    Przyjechałam do matki po latach ciszy. Na stole stało jej zdjęcie z obcym mężczyzną i obrączki

    Przyjechałam do matki po latach ciszy. Nie wiedziałam, jak mnie przyjmie. Czy w ogóle otworzy…

    12 godzin ago

    Przyszłam wcześniej na urodziny córki, chciałam pomóc w przygotowaniach. Usłyszałam, jak mówi do kogoś: „Nie zapraszaj jej, jest zbędna”

    Przyszłam trochę wcześniej. Tak po prostu — żeby pomóc, żeby nie było jej ciężko. Pomyślałam,…

    12 godzin ago

    Mam małą emeryturę i nie wystarcza mi nawet na chleb, a dzieci chcą, żebym rzuciła swoje sprawy i pojechała im pomóc: nikt nie chce mnie wesprzeć

    Nigdy nie myślałam, że na starość będę musiała liczyć grosze. Kiedyś pracowałam od rana do…

    12 godzin ago