Toffi — to smak dzieciństwa. Oczywiście, możesz kupić go w sklepie, ale domowe jest o wiele bardziej smaczne i bezpieczne dla zdrowia, ponieważ zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Będziesz potrzebować:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw należy przygotować naczynie ze stali nierdzewnej.
2. W tym naczyniu wymieszaj cukier ze śmietaną i postaw na ogniu. Cały czas mieszaj, aż masa się zagotuje i zgęstnieje.
3. Następnie gotuj na małym ogniu, mieszając, aż uzyskasz złoty kolor. Czas gotowania nie powinien przekraczać 20-30 minut.
4. Zdejmij masę z ognia, dodaj do niej masło, wymieszaj, aż się roztopi.
5. Wlej gotowe toffi do foremek, pozostaw do ostygnięcia.
6. Kiedy toffi wystygnie, możesz wyłożyć je na talerz.
Puszyste i pyszne twarogowe pączki bez oleju i drożdży. Gotowanie w piekarniku
Pyszne danie ziemniaczane w 25 minut
Biorę mięso mielone, warzywa i gotuję „cukinię na odwrót”
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…