To jest ciasto bez pieczenia, ale jego smak docenią wszyscy! Delikatny, lekki i niesamowicie pyszny deser przypadnie Ci do gustu!
Składniki:
Proces gotowania krok po kroku:
1. Wsyp dwa opakowania galaretki do głębokiej miski i zalej wrzącą wodą. Odstaw do wystygnięcia.
2. Zmiksuj twaróg za pomocą blendera.
3. Wsyp cukier puder oraz cukier waniliowy do śmietany i ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
4. Dodawaj twaróg po jednej łyżce, nie przestawiając ubijać za pomocą blendera.
5. Wlej galaretkę do powstałej masy i ponownie ubijaj na jednolitą masę.
6. Wyłóż formę folią i ułóż krakersy równomiernie jedną warstwą. Rozłóż przygotowaną masę na wierzchu.
7. Roztop masło na patelni, dodaj cukier, wiórki kokosowe i podsmaż na małym ogniu na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
8. Posyp ciasto i włóż do lodówki na całą noc.
Przepis na ciasto „Twarogowy domek” bez pieczenia w 15 minut
Wyśmienity strudel jabłkowy. Cienkie ciasto i soczyste nadzienie
To była zwykła sobota. Ja prałam firanki, Adam mył podłogę w kuchni — wszystko jak…
Przygotowywaliśmy się przez cały tydzień. Upiekłam jej ulubiony tort — ten sam, który robiłam, kiedy…
Mam sześćdziesiąt lat. Kiedyś wydawało mi się to starością, a teraz po raz pierwszy czuję,…
Przyjechałam do matki po latach ciszy. Nie wiedziałam, jak mnie przyjmie. Czy w ogóle otworzy…
Przyszłam trochę wcześniej. Tak po prostu — żeby pomóc, żeby nie było jej ciężko. Pomyślałam,…
Nigdy nie myślałam, że na starość będę musiała liczyć grosze. Kiedyś pracowałam od rana do…