To jest ciasto bez pieczenia, ale jego smak docenią wszyscy! Delikatny, lekki i niesamowicie pyszny deser przypadnie Ci do gustu!
Składniki:
Proces gotowania krok po kroku:
1. Wsyp dwa opakowania galaretki do głębokiej miski i zalej wrzącą wodą. Odstaw do wystygnięcia.
2. Zmiksuj twaróg za pomocą blendera.
3. Wsyp cukier puder oraz cukier waniliowy do śmietany i ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
4. Dodawaj twaróg po jednej łyżce, nie przestawiając ubijać za pomocą blendera.
5. Wlej galaretkę do powstałej masy i ponownie ubijaj na jednolitą masę.
6. Wyłóż formę folią i ułóż krakersy równomiernie jedną warstwą. Rozłóż przygotowaną masę na wierzchu.
7. Roztop masło na patelni, dodaj cukier, wiórki kokosowe i podsmaż na małym ogniu na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
8. Posyp ciasto i włóż do lodówki na całą noc.
Przepis na ciasto „Twarogowy domek” bez pieczenia w 15 minut
Wyśmienity strudel jabłkowy. Cienkie ciasto i soczyste nadzienie
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…