Bardzo zdrowy, lekki i pyszny deser, który przypadnie do gustu całej Twojej rodzinie!
Twoje dzieci wreszcie chętnie zjedzą twaróg. A tak przy okazji, ciasto nie zaszkodzi sylwetce.
Niezbędne składniki:
Przygotowanie:
1. Twaróg włóż do głębokiej miski, dodaj do niego rozmiękczone masło, śmietanę, miód (lub cukier) i ubijaj mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Powierzchnię roboczą pokryj folią i ułóż na niej krakersy w 3 rzędach.
3. Na krakersach ułóż około ¾ masy twarogowej. Delikatnie rozprowadź ją za pomocą widelca lub silikonowej szpatułki.
4. Na środek krakersów rozłóż po kawałku banana bez skórki.
5. Podnieś krawędzie folii z obu stron i zwiń ją tak, by banan wyglądał, jak pod dachem.
6. Ciasto powinno mieć trójkątny kształt jak dom z oknem.
7. Ciasto pokryj ze wszystkich stron pozostałą masą twarogową. Posyp kakao.
Łatwe i szybkie bułeczki z twarogiem na śniadanie! Ciasto bez drożdży w 5 minut
Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu
Takiej pysznej twarogowej szarlotki jeszcze nikt nie próbował
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…